Jednoduchý recept

Mramorový věnec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57841

Ingredience

180 g Cukr krupice
25 g Kakao
180 g Máslo čerstvé
30 g Pomerančová kůra
80 ml Pomerančová šťáva
150 g Samokypřicí mouka
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
11% Sacharidy 39 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 36 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mramorový věnec postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Pomalu a postupně zašleháme do směsi mouku, až vznikne těsto, které rozdělíme do dvou misek. Do první přimícháme kakao a polovinu pomerančové šťávy, do druhé strouhanou pomerančovou kůru a zbytek šťávy. Obě těsta zvlášť promícháme. Kruhovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní obě těsta, jedno na druhé, protáhneme oběma těsty jehlu na grilování, čímž vytvoříme mramorový efekt, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut.

2

Věnec necháme chladnout ve formě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept