Recept

Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57846

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Hovězí srdce
2 polévková lžíce Hořčice
60 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
3% Sacharidy 12 g
56% Tuky 42 g
22% Sodík 432 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozpůlené hovězí srdce zbavíme loje a blan, vypereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky.

2

V kastrole rozpálíme sádlo, přidáme nakrájené srdce a opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, maso vrátíme, přidáme mouku, sůl, pepř, hořčici a ocet, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

3

Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do rozehřáté trouby, dokud maso nezměkne.

4

Před podáváním do omáčky vmícháme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept