Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 kg | Hovězí srdce |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 249,6mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí srdce, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlené hovězí srdce zbavíme loje a blan, vypereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. |
2 | V kastrole rozpálíme sádlo, přidáme nakrájené srdce a opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, maso vrátíme, přidáme mouku, sůl, pepř, hořčici a ocet, zalijeme vodou a přivedeme k varu. |
3 | Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do rozehřáté trouby, dokud maso nezměkne. |
4 | Před podáváním do omáčky vmícháme smetanu. |