Jednoduchý recept

Pečená krkovice na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57863

Ingredience

400 g Chléb konzumní
2 kávová lžička Kmín celý
7 dl Masový vývar
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
7 dl Voda pitná
10 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Celer - nať
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kg Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 209kJ
18% Sacharidy 66 g
81% Tuky 61 g
29% Sodík 586 mg
79% Bílkoviny 44 g

Pečená krkovice na česneku postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou krkovici osušíme a na několika místech maso nařízneme. Očištěný česnek prolisujeme a dáme misky. Přidáme k němu sůl, pepř 4 barev, olej a vše dobře promícháme. Touto směsí potřeme maso za všech stran, posypeme kmínem a proložíme omytými snítkami petrželky a celeru. Krkovici dáme do pekáče a odložíme do chladničky na 12 hodin.

2

Druhý den maso podlijeme vývarem a pivem (2 dl). Dáme do předehřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pomalu je pečeme pod poklicí a občas polijeme výpekem. Když je maso měkké a upečené se zlatou kůrkou, vyjmeme je z pekáče. Výpek vysmažíme na tuk, poprášíme moukou, kterou zpudka orestujeme. Přilijeme horkou vodu, černé pivo (1 dl), zprudka přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustší šťávu.

3

Maso rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.

4

Jako přílohu dáváme čerstvý bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept