Telecí ledvinky na madeiře

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
204 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
  • 3
    Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.