Telecí ledvinky přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvinky přírodní
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57865 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí ledviny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 479,0mg |
Draslík | 391,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 386,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Telecí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí ledvinky přírodní postup přípravy receptu:
1 | Z omytých telecích ledvinek odstraníme tuk a blánu, rozpůlíme je a nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozpustíme máslo, poté vložíme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme a přidáme nakrájené ledvinky. Rychle je při občasném obracení opražíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Hotové ledvinky upravíme na horké talíře a ihned podáváme. Ledvinky musíme připravovat velmi rychle, protože při dlouhé tepelné úpravě snadno tvrdnou. |