Dušené hovězí řízky se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí řízky se strouhankou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 224,2mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 993,1mg |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené hovězí řízky se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme z obou stran ve strouhance. Řízky namočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme z obou stran na vepřovém sádle dozlatova. |
2 | Poté řízky podlijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu. |
Poznámka
1