Hovězí řízky pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky pečené
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 224,2mg |
Draslík | 143,8mg |
Vláknina | 220,1mg |
Vitamín A | 278,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí řízky pečené postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova. |
2 | Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |
Poznámka
1