Skopové plátky na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové plátky na česneku
Skopové plátky na česneku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Česnek |
20 g | Chilli koření mleté |
200 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
100 ml | Hovězí vývar základní |
300 ml | Olej stolní |
200 ml | Omáčka sójová |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Pórek |
1000 g | Skopová kýta |
200 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
120 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 363,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pórek, Skopová kýta, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové plátky na česneku postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci. |
2 | Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme. |
3 | Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme. |