Jednoduchý recept

Dvojité pusinky se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57908

Ingredience

130 g Cukr krupice
130 g Cukr krystal
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
9% Sacharidy 34 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 63 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dvojité pusinky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme bílky, přisypeme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně a pomalu přisypáváme za stálého šlehání krystalový cukr, až je pěna lesklá. Stejným způsobem zašleháme krupicový cukr. Výsledná pěna musí být hustá a bílá. Plech potáhneme papírem na pečení, bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou hubičkou a postupně vytlačujeme na plech kopečky se špičkou - pusinky.

2

Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při nízké teplotě asi na 110°C až 120°C zhruba 90 minut. Troubu vypneme, necháme zavřenou a pusinky necháme sušit a chladnout do druhého dne.

3

Pusinky odlepíme od papíru, smetanu vyšleháme do hustějšího krému a vždy dvě a dvě pusinky krémem k sobě slepíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept