Šunkový závitek s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový závitek s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5792 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Chřest bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
4 špetka | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 887,9mg |
---|---|
Cholesterol | 311,2mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 294,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Olej stolní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šunkový závitek s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Umeleme na jemno 100 g šunky, promícháme s našlehaným máslem, 1 žloutkem a troškou jemně nasekané petrželky. |
2 | Zbytek šunky nakrájíme na 4 stejné plátky. Potřeme je připravenou směsí a do každého plátku zavineme kousek chřestu. |
3 | Připravíme si těstíčko ze žloutků rozšlehaných v mléce a hladké mouky. Ušleháme sníh z bílků a zamícháme do těstíčka, tak aby těstíčko bylo středně husté a nestékalo. Nesmí být však příliš tuhé. |
4 | Závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. |