Recept

Hovězí řízky v pórku se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57921

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Pórek
70 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 114kJ
9% Sacharidy 31 g
33% Tuky 25 g
36% Sodík 719 mg
74% Bílkoviny 41 g

Hovězí řízky v pórku se smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat.

2

Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme.

3

Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept