Hovězí řízky v pórku se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky v pórku se smetanou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Pórek |
70 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 124,9mg |
Draslík | 457,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí řízky v pórku se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. |
2 | Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme. |
3 | Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme. |