Recept

Pečené hovězí řízky s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57945

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
200 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené
Na mleté maso
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
150 g Klobása vepřová
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
350 g Vepřový bok
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 224kJ
0% Sacharidy 2 g
86% Tuky 64 g
29% Sodík 583 mg
75% Bílkoviny 42 g

Pečené hovězí řízky s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.

2

V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.

3

Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept