Pečené hovězí řízky s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí řízky s bůčkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
200 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
Na mleté maso | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
150 g | Klobása vepřová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřový bok |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 289,4mg |
Draslík | 340,6mg |
Vláknina | 157,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Klobása vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené hovězí řízky s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno. |
2 | V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu. |
3 | Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.