Recept

Hovězí řízky pečené na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57946

Ingredience

2 ks Cibule
700 g Hovězí maso zadní
300 ml Hovězí vývar základní
30 ml Mléko plnotučné
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 877kJ
6% Sacharidy 21 g
26% Tuky 19 g
28% Sodík 564 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí řízky pečené na pivu postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče.

2

Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept