Recept

Mleté hovězí řízky s plátky sýra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Mleté hovězí řízky s plátky sýra 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57948

Ingredience

600 g Hovězí maso mleté
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
80 g Sádlo vepřové škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
3% Sacharidy 11 g
47% Tuky 35 g
18% Sodík 352 mg
76% Bílkoviny 43 g

Mleté hovězí řízky s plátky sýra postup přípravy receptu:

1

Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a následně z hmoty tvarujeme tenčí řízky. Mezi dva řízky vložíme plátek sýra, pevně přitiskneme okraje, aby sýr nevytekl a obalíme ve strouhance. Řízky z obou stran smažíme na sádle do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mleté hovězí řízky s plátky sýra
Smažené placičky s chutí přírodního hovězího masa, nejlepší je z krku a mleté doma. Podobné placičky spíš peču, cca 11 - 12 minut při 185 °C, podle velikosti a tloušťky masa. Připadají mi šťavnatější. Doporučuji dělat opravdu hodně tenké řízky, při smažení se "stáhnou". Maso můžeme ochutit různým kořením nebo přidat např. jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde