Dušená kuřecí stehna kořeněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí stehna kořeněná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
2 špetka | Kmín mletý |
800 g | Kuřecí stehna |
60 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
450 ml | Vývar drůbeží |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 429,3mg |
Draslík | 658,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 554,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená kuřecí stehna kořeněná postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a lehce naklepeme. Cibuli rozkrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. |
2 | Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli. Na cibuli vrátíme maso, přidáme protlak, chvilku smažíme. Poté posypeme maso kořením, solí, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až bude měkké. |
3 | Maso podáváme s omáčkou a polovinami vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.