Datlové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlové bochánky
Datlové bochánky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57990 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
100 g | Datle |
5 g | Droždí |
2 g | Kardamom |
100 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Med včelí |
125 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej kokosový |
20 ml | Olej sezamový |
6 g | Skořice mletá |
3 g | Sůl |
40 ml | Víno jablečné |
125 ml | Voda pitná |
4 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 407,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 41,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Datle, Droždí, Kardamom, Mandle, Med včelí, Olej sezamový, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Datlové bochánky postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout. |
2 | Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí. |
3 | Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem. |