Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 57990

Ingredience

20 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
100 g Datle
5 g Droždí
2 g Kardamom
100 g Mandle
60 g Med včelí
125 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 dl Olej kokosový
20 ml Olej sezamový
6 g Skořice mletá
3 g Sůl
125 ml Voda pitná
40 ml Víno jablečné
4 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 096kJ
38% Sacharidy 136 g
56% Tuky 42 g
17% Sodík 340 mg
33% Bílkoviny 19 g

Datlové bochánky postup přípravy receptu:

1

V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.

2

Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.

3

Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept