Jednoduchý recept

Jitrnicová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 58

Ingredience

100 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
80 g Ječné kroupy
0,8 g Majoránka
0,8 g Nové koření mleté
0,8 g Pepř černý mletý
13,3 g Polévkové koření
60 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
333 g Vepřová krev
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 597kJ
3% Sacharidy 10 g
8% Tuky 6 g
65% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Jitrnicová polévka postup přípravy receptu:

1

Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.

3

Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.

4

Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.

5

Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.

Poznámka

Voda pitná dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept