Vepřové medailónky Marie-Louise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailónky Marie-Louise
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58021 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hrášek |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
600 g | Mrkev kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 110,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 389,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hrášek, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailónky Marie-Louise postup přípravy receptu:
1 | Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme. |
2 | Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil. |
3 | Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme. |
4 | Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré. |
5 | Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře. |
6 | Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle. |
7 | Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem. |