Recept

Vepřové medailónky Marie-Louise

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58021

Ingredience

8 ks Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek
20 g Mouka pšeničná hladká
600 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
80 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
12% Sacharidy 44 g
50% Tuky 38 g
39% Sodík 790 mg
70% Bílkoviny 39 g

Vepřové medailónky Marie-Louise postup přípravy receptu:

1

Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.

2

Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

3

Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

4

Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.

5

Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.

6

Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.

7

Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept