Voňavé knedlíčky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavé knedlíčky s hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58032 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Hříbky čerstvé |
3 špetka | Kmín drcený |
3,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
7 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 ks | Šalotka |
50 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 558,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 397,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Šalotka, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Voňavé knedlíčky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Bílé rohlíky nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo (2.5 lžíce) s olejem (2 lžíce), na něm osmažíme šalotku dorůžova, přidáme pokrájené rohlíky, promícháme a vše osmažíme dozlatova. Stále mícháme a dáváme pozor, aby se nic nepřipálilo. Z pánve vše dáme do mísy. |
3 | V druhé pánvi vysmažíme slaninu dozlatova, slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme ji do mísy k rohlíkům. V misce rozšleháme vejce v plnotučném mléce a zalijeme osmažené rohlíky s šalotkou. Promícháme a necháme rozmočit. |
4 | Ke zbylému omastku přidáme máslo (1 lžíce) a když se rozpustí, přidáme pokrájené hříbky. Vydusíme je z vlastní šťávy, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a vysmažíme dozlatova. Necháme je trochu vychladnout a vyklopíme do mísy k namočeným rohlíkům. Promícháme a vařečkou vzniklé těsto dobře zpracujeme. Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce hromádky těsta a v dlaních vytvoříme malé knedlíčky přibližně o průměru 4-5 cm. |
5 | V hrnci přivedeme k varu 0.7 dl - 1 litr vody. Nad vodu postavíme síťku, na ni poklademe knedlíčky, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíčky vaříme v páře podle velikosti 10-12 minut. |
6 | Uvařené knedlíčky rozkrojíme, dáme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a servírujeme. |
Poznámka
Rohlíky by měly vážit 1 ks - 50 g. Z tohoto množství utvoříme 24-25 knedlíčků.