Recept

Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58034
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Krůtí prsa
50 g Mouka pšeničná hladká
40 ml Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rajčatový protlak
150 ml Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
80 ml Vývar drůbeží
Na zeleninu
3 stroužek Česnek
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Med včelí
2 špetka Pepř černý mletý
450 g Pórek
0,3 kávová lžička Sůl
600 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 323 mg
70% Bílkoviny 39 g

Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví postup přípravy receptu:

1

Prsa nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali mletou papriku. Pórek očistíme, nakrájíme na kousky, dobře opereme a necháme okapat. Oloupanou tykev rozkrojíme, odstraníme semena a tykev nakrájíme na silnější nudličky. Česnek rozdrtíme.

2

Tykev spolu s česnekem osmažíme na másle, osolíme a opepříme. Poté zeleninu dusíme ve vlastní šťávě. Po 10 minutách přidáme pórek, med a dodusíme.

3

V mezičase na oleji z obou stran smažíme řízky dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku orestujeme protlak, rozředíme smetanou, vývarem a omáčku na mírném plameni provaříme.

4

Řízky podáváme přelité omáčkou a s dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept