Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
150 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Vývar drůbeží |
Na zeleninu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Med včelí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Pórek |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 441,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Česnek, Med včelí, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví postup přípravy receptu:
1 | Prsa nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali mletou papriku. Pórek očistíme, nakrájíme na kousky, dobře opereme a necháme okapat. Oloupanou tykev rozkrojíme, odstraníme semena a tykev nakrájíme na silnější nudličky. Česnek rozdrtíme. |
2 | Tykev spolu s česnekem osmažíme na másle, osolíme a opepříme. Poté zeleninu dusíme ve vlastní šťávě. Po 10 minutách přidáme pórek, med a dodusíme. |
3 | V mezičase na oleji z obou stran smažíme řízky dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku orestujeme protlak, rozředíme smetanou, vývarem a omáčku na mírném plameni provaříme. |
4 | Řízky podáváme přelité omáčkou a s dušenou zeleninou. |