Vepřové kotlety Frikassé

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1kusCibule
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 1kusBobkový list
    • 100mililitrůSmetana
    • 1lžičkaSůl
    • 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
471 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, vodou a citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. Když jsou kotlety měkké, přilijeme k nim smetanu, přisolíme a ještě chvilku dusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 6. 10. 2015
Vepřové kotlety Frikassé
Doporucuji.Chutove bez poznamek.A i nos a oko se naji.Tak pratele,hupky dubky do kuchynky.😉
Anonymní uživatel
pá 8. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Pochutnali jsme si, chuť je zvláštní, zajímavá.