Recept

Vepřové kotlety szegedinské

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58058
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Jablka
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet
0,5 kávová lžička Paprika pálivá
1 kávová lžička Paprika sladká
80 g Sádlo škvařené
150 ml Smetana
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 l Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
7% Sacharidy 26 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 478 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové kotlety szegedinské postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.

2

Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.

3

Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.

4

Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.

5

Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept