Recept

Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 58076

Ingredience

300 g Kompot broskvový
600 g Krůtí prsa
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
Na šunku
50 g Máslo čerstvé
250 g Šunka dušená
Na omáčku
0,3 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
150 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 055kJ
5% Sacharidy 18 g
61% Tuky 46 g
12% Sodík 241 mg
94% Bílkoviny 53 g

Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.

3

Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.

4

V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.

5

Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept