Recept

Řízky ze skopového masa s brambory a kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58078

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
250 g Kapusta
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Skopová kýta
70 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 20 g
25% Sodík 501 mg
46% Bílkoviny 26 g

Řízky ze skopového masa s brambory a kapustou postup přípravy receptu:

1

Maso z kýty odblaníme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Kapustu očistíme, krájíme na nudličky, propláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.

2

Řízky smažíme na sádle z obou stran do zlatova. V průběhu smažení vmícháme cibuli, aby zezlátla. Maso podlijeme horkým vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu, brambory a dusíme, až je maso zcela měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept