Recept

Srnčí kotlety se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 58079
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Sádlo vepřové škvařené
800 g Srnčí maso
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
600 ml Vývar zeleninový
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
9% Sacharidy 32 g
30% Tuky 22 g
46% Sodík 913 mg
90% Bílkoviny 51 g

Srnčí kotlety se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.

2

Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.

3

Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept