Recept

Skopové řízky se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58080

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká
0,5 polévková lžíce Ocet
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Skopová kýta
60 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar zeleninový
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 686kJ
7% Sacharidy 24 g
69% Tuky 52 g
43% Sodík 859 mg
46% Bílkoviny 26 g

Skopové řízky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme.

4

Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept