Skopové řízky se smetanovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme.
  • 4
    Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.