Recept

Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58086

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
15 ks Jahody
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Perník
Těsto
1,2 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
Mouka na vál
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 083kJ
29% Sacharidy 104 g
35% Tuky 26 g
1% Sodík 27 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami postup přípravy receptu:

1

Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.

3

Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ovoce do knedlíků volíme podle chuti a sezóny, nemusejí to být jen jahody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept