Recept

Jelení řízky se šípkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58087

Ingredience

80 g Anglická slanina
1,5 kávová lžička Divočina
600 g Jelení kýta
80 g Marmeláda šípková
40 g Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
6% Sacharidy 21 g
45% Tuky 34 g
55% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Jelení řízky se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Takto připravené řízky zakapeme olejem a pod fólií necháme několik hodin marinovat.

2

Marinované řízky osmažíme zprudka na zbylém oleji (můžeme přilít i olej z marinády) z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vsypeme mouku, zarestujeme, zašleháme víno s vývarem, vmícháme šípkovou marmeládu a směs na mírném plameni za častého míchání provaříme.

3

V mezičase osmažíme plátky slaniny do křupava a položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

4

Řízky podáváme přelité šípkovou omáčkou a ozdobené slaninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept