Rybí filé na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na česneku
Rybí filé na česneku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 581 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
100 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
1500 g | Filé z aljašské tresky |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
100 ml | Hovězí vývar základní |
400 ml | Olej stolní |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
300 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
100 g | Vaječný bílek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 82,4mg |
Draslík | 217,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Houby černé, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí filé na česneku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, osolíme a v misce smícháme s vaječnými bílky a částí máčeného škrobu. |
2 | V horkém tuku filé krátce opečeme a necháme v cedníku okapat. Maso musí zůstat bílé. |
3 | Do čisté pánve dáme menší množství tuku, přidáme jemně krájenou cibuli, očištěný, opláchnutý pórek nakrájený na kostky, na plátky nakrájený česnek a černé houby. |
4 | Snížíme příkon tepla, zalijeme vývarem, vínem, přidáme sůl, pepř, glutasol a cukr. Potom přidáme opečené filé, promícháme, zahustíme zbylým máčeným škrobem, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podušené na tuku a zakápneme tukem, aby se pokrm leskl. |
5 | Vše ještě krátce prohřejeme. |