Jednoduchý recept

Alkoholová specialita ze starého Říma

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58103

Ingredience

1 ks Badyán
1 ks Citrony
5 polévková lžíce Med včelí
1 ks Skořice celá
1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 530kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 6 mg
1% Bílkoviny 1 g

Alkoholová specialita ze starého Říma postup přípravy receptu:

1

Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet.

Poznámka

Podáváme jako aperitiv. V návodu na přípravu není uvedená doba odležení (14 dní).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept