Alkoholová specialita ze starého Říma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alkoholová specialita ze starého Říma
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58103 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Alkoholová specialita ze starého Říma postup přípravy receptu:
1 | Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet. |
Poznámka
Podáváme jako aperitiv. V návodu na přípravu není uvedená doba odležení (14 dní).