Recept

Lahodné meruňkové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 56 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58105

Ingredience

20 kostka Cukr kostky
20 ks Meruňky
Těsto
350 g Brambory
75 g Mouka polohrubá
70 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná
Na ozdobení
4 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Perník strouhaný
250 g Tvaroh konzumní
Na pomoučený vál
3 polévková lžíce Mouka polohrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
23% Sacharidy 81 g
52% Tuky 39 g
12% Sodík 231 mg
41% Bílkoviny 23 g

Lahodné meruňkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Brambory omyjeme, dáme do hrnce 5 dl vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme 20 minut, scedíme, teplé oloupeme a jemně nastrouháme. Do mísy k bramborům přisypeme polohrubou i hrubou mouku, přidáme vejce, sůl a pokrájejené změklé másle. Vše promícháme a dobře propracujeme. Těsto dáme na pomoučený vál. Válečkem ho rozválíme na placku o síle 6 - 8 mm, rádýlkem těsto rozkrájíme na 20 čtverečků o rozměrech přibližně 7 x 7 cm. Na každý čtvereček položíme meruňku, do které jsme vložili kostku cukru. Okraje těsta k sobě pevně přitiskneme, musí být dobře uzavřené. V dlaních vytvarujeme kulaté knedlíky, které vhazujeme do hrnce s vroucí vodou. Knedlíky vaříme při nižší teplotě 5 - 6 minut. během vaření knedlíky promícháváme. Uvařené knedlíky vyplavou napovrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, položíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, hrudkovitým tvarohem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Knedlíky můžeme podávat i se strouhankou, kterou ozmažíme do zlatova na másle a přimícháme do ní krystalový i skořicový cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept