Recept

Krkovička na smetaně s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58110

Ingredience

2 ks Cibule
3 ks Jablka
2 kávová lžička Kari
60 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá
200 ml Smetana
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová krkovička
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
7% Sacharidy 26 g
75% Tuky 56 g
13% Sodík 267 mg
43% Bílkoviny 24 g

Krkovička na smetaně s jablky postup přípravy receptu:

1

Krkovičku omyjeme, osušíme a nasekáme na 6 plátků. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme kari, papriku, vložíme maso, osolíme, trochu podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvíli povaříme.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na šestiny a vložíme do omáčky. Povaříme cca 5 minut, vrátíme maso a ještě vše společně prohřejeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept