Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58117

Ingredience

2 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
3 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Solamyl
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové maso libové
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 914kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
14% Sodík 276 mg
57% Bílkoviny 32 g

Srbské vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.

2

Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.

3

Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.

4

Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept