Recept

Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58128

Ingredience

1 ks Citrony
4 kávová lžička Extra Virgin
750 g Krevety tygří
2 g Pepř černý mletý
150 ml Pesto
5 g Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
1 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
4 kávová lžička Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
19% Sacharidy 68 g
33% Tuky 25 g
25% Sodík 497 mg
88% Bílkoviny 49 g

Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny Fettuccine (asi 3 minuty). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme okapat a poté je promícháme s polovinou možství pesta. Česnek utřeme, krevety (pokud již nejsou vyloupané) vyloupeme, citrón pokrájíme na tenčí měsíčky. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři čtverce o straně 30 cm, na každý čtverec doprostřed dáme lžičku olivového oleje, na olej rozdělíme těstoviny s pestem, na těstoviny ještě rozdělíme vyloupané krevety a na tuto směs položíme utřený česnek, který jsme rozmíchali s druhou polovinou pesta. Každý naplněný čtverec poté ochutíme solí a pepřem, přelijeme bílým vínem. Okraje papírových "měšců" navlhčíme vodou, zdvihneme je a svážme potravinářským provázkem. Měšce naskládáme na pečicí plech a pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C po dobu asi 15 minut. Upečené těstovinové měšce položíme na talíře, rozvážeme a ozdobíme nakrájeným citrónem. Takto připravené těstoviny s krevetami servírujeme jako hlavní jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept