Paprikový knedlík

70 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme.
  • 3
    Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.