Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58135
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Brambory
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 ks Kapusta
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Pórek
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřová krkovička
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
4% Sacharidy 16 g
62% Tuky 47 g
17% Sodík 348 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové po irsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.

2

Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.

3

Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.

4

Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.

5

Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept