Recept

Pečený bůček plněný uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58136

Ingredience

1 polévková lžíce Kmín celý
0,5 kávová lžička Solamyl
50 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
600 g Vepřový bok
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 719kJ
0% Sacharidy 1 g
121% Tuky 91 g
15% Sodík 298 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pečený bůček plněný uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Z vařeného uzeného masa vytvarujeme váleček. Vepřový bok zbavíme kůže i kostí a paličkou jej silně naklepeme, abychom získali tenký plát ve tvaru obdélníku. Ten osolíme, posypeme kmínem a do jeho středu položíme uzené maso. Bůček s uzeným masem svineme, převážeme režnou nití, osolíme, okmínujeme, potřeme sádlem a v zakryté předehřáté troubě bez podlévání vodou upečeme. Maso vyjmeme, zbavíme niti, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.

2

Šťávu v pekáči zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve vodě, krátce povaříme a omáčkou přelijeme porce masa.

Poznámka

Podáváme teplé s bramborovým knedlíkem a se zelím nebo studené s chlebem, okurkou. V tom případě šťávu nezahušťujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept