Pečený bůček plněný uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený bůček plněný uzeným masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kmín celý |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
600 g | Vepřový bok |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 80,1mg |
Draslík | 231,0mg |
Vláknina | 525,0mg |
Vitamín A | 44,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený bůček plněný uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Z vařeného uzeného masa vytvarujeme váleček. Vepřový bok zbavíme kůže i kostí a paličkou jej silně naklepeme, abychom získali tenký plát ve tvaru obdélníku. Ten osolíme, posypeme kmínem a do jeho středu položíme uzené maso. Bůček s uzeným masem svineme, převážeme režnou nití, osolíme, okmínujeme, potřeme sádlem a v zakryté předehřáté troubě bez podlévání vodou upečeme. Maso vyjmeme, zbavíme niti, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. |
2 | Šťávu v pekáči zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve vodě, krátce povaříme a omáčkou přelijeme porce masa. |
Poznámka
Podáváme teplé s bramborovým knedlíkem a se zelím nebo studené s chlebem, okurkou. V tom případě šťávu nezahušťujeme.