Kuřecí prsa zapečená s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa zapečená s bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 46,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí prsa zapečená s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, nakrájíme na osminky, petželku posekáme na jemno, česnek prolisujeme. Kuřecí prsa rozkrájíme na plátky. |
2 | Do hrnce vsypeme kořenovou zeleninu, brambory, zalijeme vývarem, přidáme passatu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Obsah hrnce přendáme do zapékací misky, poklademe plátky masa, pomažeme česnekem, pokapeme máslem, posypeme petrželkou, vložíme do trouby a zapékáme asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.