Jednoduchý recept

Bramborový salát s klobásou chorizo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58146

Ingredience

900 g Brambory vařené
250 g Cibule červená
100 g Cibulka jarní
20 g Hořčice Dijonská
250 g Klobása Chorizo
80 ml Ocet jablečný
60 g Olej olivový extra panenský
4 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
40 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
11% Sacharidy 39 g
34% Tuky 25 g
25% Sodík 492 mg
26% Bílkoviny 14 g

Bramborový salát s klobásou chorizo postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept