Recept

Sekané bifteky v houbové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58149

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Hořčice
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
60 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
6% Sacharidy 22 g
76% Tuky 57 g
22% Sodík 445 mg
56% Bílkoviny 31 g

Sekané bifteky v houbové omáčce postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.

2

Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.

3

Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept