Jednoduchý recept

Telecí řízky pražské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 5815
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
4 plátek Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 298 mg
18% Bílkoviny 10 g

Telecí řízky pražské postup přípravy receptu:

1

Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.

3

Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.

4

Zároveň na menší pánvi rozehřejeme máslo, zlehka opečeme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, chvilku podusíme, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme směs ztuhnout.

5

Takto připravenou směs podkládáme na řízky na horké míse. Řízky obložíme hlávkovým salátem zakapaným citrónovou šťávou a dílky citrónu.

Poznámka

Jako přílohu podáváme brambory vařené i smažené a saláty. Směs i řízky připravujeme současně, aby ani jeden z pokrmů nevychladl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept