Salát z červené řepy s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58159 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
600 g | Červená řepa |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
20 g | Koriandr čerstvý |
70 ml | Ocet vinný |
80 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Červená řepa, Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu dobře omyjeme, celou vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme velmi zvolna asi hodinu. Slijeme vodu, řepu necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory oloupeme, spolu s řepou rozkrájíme na hranolky. Vsypeme do mísy, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rajčata pokrájená na kostičky, prolisovaný česnek, na jemno posekanou pažitku a lístky koriandru. |
2 | Do malé misky nalijeme ocet, olej, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a metlou vyšleháme. Zalijeme salát v míse, promícháme a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme studené.