Recept

Ruská velikonoční pascha

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58163

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
400 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Jahodová zavařenina
100 g Kandované ovoce
400 g Máslo čerstvé
800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
3 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 692kJ
19% Sacharidy 68 g
50% Tuky 37 g
14% Sodík 279 mg
20% Bílkoviny 11 g

Ruská velikonoční pascha postup přípravy receptu:

1

Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce.

2

Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice.

3

Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítáný čas, potřebný k vychlazení a uležení moučníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept