Ruská velikonoční pascha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská velikonoční pascha
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58163 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahodová zavařenina |
100 g | Kandované ovoce |
400 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Šlehačka |
800 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 84,4mg |
Vláknina | 447,2mg |
Vitamín A | 191,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kandované ovoce, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahodová zavařenina, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ruská velikonoční pascha postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce. |
2 | Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice. |
3 | Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítáný čas, potřebný k vychlazení a uležení moučníku.