Ruský tvarohový nákyp vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský tvarohový nákyp vařený
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58167 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
100 g | Kandované ovoce |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
200 ml | Sirup malinový |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 179,6mg |
Draslík | 61,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Sirup malinový, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ruský tvarohový nákyp vařený postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh umícháme, přidáme žloutky, cukr, špetku soli, nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vařečkou vše dobře rozmícháme, přidáme omyté hrozinky a kandované ovoce, nakrájené na malé kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové hmoty. |
2 | Tvarohové těsto vložíme do pudinkové formy nebo do mísy z varného skla, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí. |
3 | Nákyp podáváme horký, krájíme na porce a přeléváme malinovým sirupem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.