Recept

Ruský tvarohový nákyp vařený

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58167

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
50 g Kandovaná pomerančová kůra
100 g Kandované ovoce
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná krupice
200 ml Sirup malinový
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
19% Sacharidy 70 g
94% Tuky 70 g
6% Sodík 118 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ruský tvarohový nákyp vařený postup přípravy receptu:

1

Tvaroh umícháme, přidáme žloutky, cukr, špetku soli, nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vařečkou vše dobře rozmícháme, přidáme omyté hrozinky a kandované ovoce, nakrájené na malé kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové hmoty.

2

Tvarohové těsto vložíme do pudinkové formy nebo do mísy z varného skla, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí.

3

Nákyp podáváme horký, krájíme na porce a přeléváme malinovým sirupem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept