Ukrajinské jablkové syrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinské jablkové syrníky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58169 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
300 g | Jablka |
150 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 223,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 168,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ukrajinské jablkové syrníky postup přípravy receptu:
1 | Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem. |
2 | Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova. |
3 | Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.