Recept

Ukrajinské jablkové syrníky

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58169

Ingredience

200 g Cukr krupice
300 g Jablka
150 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 589kJ
26% Sacharidy 95 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 75 mg
49% Bílkoviny 28 g

Ukrajinské jablkové syrníky postup přípravy receptu:

1

Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem.

2

Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova.

3

Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept