Jednoduchý recept

Telecí řízky se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 5817

Ingredience

2 dl Hovězí vývar základní
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
1% Sacharidy 4 g
30% Tuky 23 g
24% Sodík 481 mg
9% Bílkoviny 5 g

Telecí řízky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.

2

Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.

3

Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.

Poznámka

Jako přílohu podáváme brambory, těstoviny nebo nočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept