Ukrajinská višňová bábovka
80 min.
Ingredience
- 500gramůVišně
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 5kusůVejce slepičí
 - 6lžicCukr krupice
 - 100mililitrůZakysaná smetana
 - 120gramůMouka polohrubá
 - 2lžíceMouka pšeničná hrubá
 - 2lžíceCukr moučkový
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
 - 2Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.
 - 3Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
 - 4Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.