Recept

Ukrajinská višňová bábovka

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58173

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
120 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
500 g Višně
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 862kJ
13% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 84 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ukrajinská višňová bábovka postup přípravy receptu:

1

Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.

2

Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.

3

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

4

Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept