Knedlíčky s uzeným po tyrolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky s uzeným po tyrolsku
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58174 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2,5 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
90 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Žemle tuková |
Voda na vaření | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 413,2mg |
Vláknina | 465,8mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Uzené maso vařené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knedlíčky s uzeným po tyrolsku postup přípravy receptu:
1 | Polotvrdé žemle rozkrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Slaninu i uzené vařené maso pokrájíme na nudličky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V pánvi osmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přimícháme šalotku, zpěníme ji a přidáme petrželku. Vše osmažíme téměř do zlatova, po chvíli vyklopíme do mísy s žemlemi. V misce vyšleháme vejce se solí, pepřem, přilijeme mléko, prošleháme a směs vlijeme na rohlíky. Promícháme, přidáme mouku, uzené maso, vejce a těsto důkladně promísíme, poté je necháme asi 20 minut odpočinout. Jeden bílek vyšleháme na pevný sníh a zlehka zapracujeme do těsta. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. |
2 | Z těsta mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky ve tvaru šišek o průměru přibližně 4 cm, dlouhé asi 8 cm. Vhazujeme je opatrně do vody a pomalu je vaříme po dobu 12 minut. Knedlíčky během vaření promícháváme. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou a hned podáváme. |