Recept

Moskevský koláč s čerstvým ovocem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58180

Ingredience

100 g Borůvky
350 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
150 g Jahody
150 g Maliny
250 g Meruňky
100 ml Mléko polotučné
320 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé
100 g Ostružiny
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
19% Sacharidy 69 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 35 mg
13% Bílkoviny 7 g

Moskevský koláč s čerstvým ovocem postup přípravy receptu:

1

Polohrubou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, cukrem, 150 g rozpuštěného másla a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout.

2

Mezitím svaříme 250 g nakrájených vypeckovaných meruněk s trochou vody a 200 g cukru na řidší kaši.

3

Z odleženého těsta vyválíme kulatou placku silnou asi 5 mm, kterou vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící teplé vody a dáme na 15-20 minut do horké trouby péci. Jakmile těsto zrůžoví, zmírníme teplotu a po 5-7 minutách koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vyndáme z formy.

4

Potom na něj vyrovnáme směs drobného ovoce, které zalijeme povařenými meruňkami.

5

Koláč naporcujeme a podáváme, může být dochucen zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept